Terugblik 2018 en naar 2019

Terugblik 2018 en naar 2019.

Inmiddels is 2019 enkele weken oud en we hebben al weer twee optredens gehad.  Op 6  januari hebben we de H. Mis opgeluisterd in de Sint Willibrorduskerk. Op 13 januari hebben we op uitnodiging een concert verzorgd in de HH. Martelaren van Gorkum kerk te Kaatsheuvel.  Tijdens dit concert hebben we 28 nummers ten gehore gebracht. Na het optreden hebben we vele goeie en mooie reacties gehad. En niet onbelangrijk, ook zelf waren we zeer content. Want plezier en ontspanning staat bij ons hoog in het vaandel.  Een mooi optreden in een mooie kerk met een goeie akoestiek.

Traditiegetrouw hebben we onze eigen nieuwjaarreceptie ook al gehouden. Na een korte repetitie in onze thuisbasis Wilibrordhaeghe hebben we samen met onze partners het glas geheven voor een goed en muzikaal 2019.

Tijdens deze avond nam onze voorzitter Jan Bouwmans kort het woord. Hij keek even terug naar 2018. Een jaar wat zich kenmerkte door het redelijk volle programma.  Financieel hebben we een adertje moeten laten omdat we geen inkomsten meer hebben van het opgehaalde  oud papier. Iedereen lijkt zich thuis te voelen bij het Fletcher Kloosterhotel Willibrordhaeghe waar we onze wekelijkse repetitie houden. Ook hebben we daar  ons herfst- en kerstconcert gehad. Het voelde als een thuiswedstrijd in "onze" kapel. De samenwerking met de “nieuwe” dirigent wordt ook steeds vertrouwder. Dat alles heeft een positieve bijdrage aan de rust,  sfeer, gezelligheid en saamhorigheid.

Onze voorzitter Jan gaf ook een korte toelichting over het programma  en de doelen voor 2019. Qua optredens is het jaar weer redelijk gevuld met o.a. het jaarlijkse herfst- en kerstconcert , respectievelijk op 5 oktober en 23 december. Mede naar wens van de leden maar ook onze eigen “supporters”   staat 2019 in het teken van een nieuw repertoire instuderen.  En dat niet alleen voor 2019 maar ook voor 2020 om daarna in het jubileumjaar 2021, wanneer we 45 jaar bestaan, weer naar buiten te treden met nieuw repertoire en enkele mooie concerten.

Op naar ons volgende concert op 24 februari te Vessem.

2018 DMK Herfstconcert